• +358 50 456 8157
 • etunimi.sukunimi@vimelco.fi
 • Komptech tuuliseulat

  Komptechin tuuliseulat ovat ketterästi siirreltäviä ja nopeasti työasentoon taittuvia. Ne on suunniteltu käyttöön hienoaineksen poistavan seulan jälkeen, erottelemaan seulaylitteestä erilleen kevyt ja painava.

  Hurrikan on suunniteltu kevyen roskan poistoon muusta materiaalista, Stonefex voimakkaampaan erotteluun kuten kivien poistoon puumurskeesta. Hurrifex yhdistää nämä molemmat prosessit.

  Hurrikan tuuliseula

  HURRIKAN-tuuliseulassa on nerokas puhallus-täry-imu-systeemi, jonka erottelutehokkuus on erinomainen, kun poistetaan esimerkiksi muovipusseja ja -kalvoja puumurskeesta. Tyypillisin käyttökohde on kopostimullan seulontaylitteen puhdistus muoveista, mutta monien säätöjen ansiosta muitakin sovelluksia on. Isolle kapasiteetille on malli Hurrikan S, jossa imuroottoreita on kaksi.

  Stonefex tuuliseula

  STONEFEX on tuuliseula kivien poistoon puumurskeesta. Säätöjä muuttamalla sitä voidaan käyttää myös Hurrikanin tavoin puun putsaamiseksi kevyistä roskista.

  Stonefexissa kuljettimet kasaavat puhdistuneen puun oikealle ja kivet koneen vasemmalle puolelle. Puhaltimen apuna päädyssä on imuroottori, joka luo erottelulle ideaalisen virtauksen ja kerää lavalle leijailevaa kevyttä jaetta.

  Nimellisteholtaan 26kW kone on varustettu 30kVA dieselaggregaatilla.

  Stonefexin käyttö ei rajoitu vain puumurskeen putsaukseen, hyviä kokemuksia on saatu myös esimerksi jätejakeilla, kun palakoko ei ole erityisen karkea. Lue raportti testikiertueesta Suomessa syyskuussa 2015 tästä linkistä.

  Hurrifex tuuliseula

  Jos haluat täydellisen ilmaerottelun, eli puhdistaa puusta toisaalta painavan kiven, toisaalta kevyen muovi- ja paperiroskan, ratkaisusi on HURRIFEX, joka nimensä mukaisesti yhdistää Hurrikan S:n ja Stonefexin erotustekniikat.

  Muut mallit

  Edellä esittelyt tuulierottimet saa myös kiinteänä mallina lajittelulaitosta varten.

  Hurrikanin imuroottoria käytetään myös sellaisenaan, edullisena kuljetintuuliseulana. Se asennetaan lajittelulaitokseen sopivan kuljettimen päälle poistamaan materiaalista kevyimmän jakeen.

  Kuljetintuuliseulan tapaisen tuulierottimen saa lisävarustelua niin Komptechin Multistar-tähtiseuloihin kuin osaan rumpuseulamalleista.

  Hurrikanin jatkeeksi voidaan liittää myös hihnapyörämagneetti ja kiviloukku.

  Komptech Hurrifex yhdistää Stonefexin voimakkaan virran ja Hurrikanin tehokkaan imun

  Komptech STONEFEX Multistar-tähtiseulan välijakeen lajittelussa