Bunting (Mastermag)-rosterierottimet

image-5690

Magneettierottimilla voidaan erotella ferromagneettiset metallit kuten rauta ja tavallinen teräs, pyörrevirtaerottimilla muun muassa alumiini ja kuparia, mutta ruostumaton teräs eli rosteri on niin seostettua kromilla ja muilla metalleilla, että se ei tehokkaisiinkaan tavallisiin magneettierottimiin tartu. Yhdistämällä korkealaatuisimmat neodyymimagneetit uraauurtavaan magneettirumpusuunnitteluun Bunting (ent. Master Magnets) on tuonut markkinoille magneettierotinkuljettimet, joiden äärimmäinen magneettinen intensiteetti herättää jopa rosterin tarttumaan.

Buntingin (Mastermagin) päältä erottelevat hihnamagneettierottimet ovat Vimelcon myydyimpiä tuotteita, myös rumpu-, hihnapyörä-, riippu- ja luotimagneetteja, magneettilakaisimia sekä pyörrevirtaerottimia olemme monia toimittaneet, mutta rosteria niillä ei ole voinut erottaa.

Mutta nyt pystyy: Patentoidut HSIC- ja SSSC-erotinkuljettimien neodyymimagneettirumpu yhdistettynä viimeisteltyyn kehäsuunnitteluun tuottaa niin voimakkaan magneettikentän, että erittäin heikon suskeptibiliiteetin eli alhaisen magneettisen vastaanottavuuden metallit siihen tarraavat.

Erotinrumpu on lujan mutta ohuen polyuretaanihihnan vetorumpuna, hihnan nopeus on säädettävä. Isorumpuisempi malli SSSC (Stainless steel separation conveyor) on suunniteltu palakoolle 25-125mm  ja pienirumpuisempi malli HISC (High intensity separation conveyor) palakoolle 12-50mm. Esimerkiksi metrin leveä erotin sopii, materiaalista riippuen, noin 1000kg/h kapasiteetille.

Tyypillisiä Mastermag-rosterierottimen käyttökohteita ovat olleet metallien, kaapelien, muovien ja elektroniikkaromun kierrätyslinjastot.
Kaikkea rosteria paraskaan magneetti ei erota. Metallin muokkaus muuttaa kiderakennetta otollisemmaksi, joten murskauksen jälkeen SSSC- ja HISC-erottimilla päästään hyvään, noin 90% erottelutehokkuuteen.

Tutustu Bunting rosterierottimiin täältä!

Mistral XPERT

Muovien ja kuitujen erotteluun tarkoitetuista Mistral+ -optisista erottimista tunnettu päämiehemme Pellenc ST kannattaa myös ottaa vahvasti esiin, kun puhutaan metallin erottelun kehittämisestä.

Nimittäin Pellenc ST:n Mistral XPERT on korkealaatuinen optisen erottimen muoto, jossa tehokkaalla röntgen-generaattorilla eri metallit voidaan tunnistaa niiden atomitiheyden perusteella. Vakiovarusteluna on korkearesoluutioinen suutinpalkki, joten tunnistetut metallit tai esimerkiksi lyijylasi saadaan tarkasti eroteltua.
Käyttökohteita on muun muassa automurskaamojen rejektejä, sähköromua, orgaanista jätettä tai polttolaitoskuonaa käsittelevissä laitoksissa.

Alkuper. julkaisu 1.3.18/ LR, Edit 9.10.23 /SK

Lisätietoja Lauri Rahikainen 050 4568 143

 

Aiheeseen liittyvät julkaisut

Tilaa uutiskirjeemme

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.