Telestack-kuljettimet Vimelcon edustuksessa jo 15 vuotta

image-6013

Telestack on perustettu vuonna 1985 ja Vimelco Oy on edustanut Telestack-tuotteita jo vuodesta 2009 alkaen. Telestack on keskittynyt alusta alkaen tuotannossaan erilaisiin kuljettimiin ja syöttimiin. Alussa tuotantoon tulivat järeät teleskooppikuljettimet, joissa tuntitehot olivat useita satoja ja jopa tuhansia tonneja tunnissa. 2008 alkaen alettiin valmistaa tela-alustaisia 21 m pitkiä TC-421 kuljettimia, jotka löytyvät vieläkin tuotevalikoimasta.

Nykyään valikoimista löytyy erilaisilla alustoilla varustetut kuljettimet sekä myös syöttimet mobiilien murskauslaitosten yhteyteen. Suurimmat laitteet menevät tyypillisesti kaivoksille sekä satamaoperaattoreille. Uusimmat innovaatiot liittyvät käyttövoimaan ja tällä hetkellä lähes kaikki mallit ovat saatavissa useilla erilaisilla voimanlähteillä. Tela-alustaisia mallejakin on saatavissa hybrideinä ja jopa täysin sähkökäyttöisinä. Tuolloin telojen ajo tapahtuu akuston voimalla ja itse kuljetin tarvitsee sähköä jostain ulkopuolisesta lähteestä.

Kun kuljettimella voidaan korvata pyöräkuormain kokonaan, ovat kustannussäästöt todella merkittäviä, esimerkiksi polttoainesäästö on helposti yli puolet kuten myös koko koneen muut käyttökustannukset. Siirrettävien massojen laatuun siirtotapa vaikuttaa myös merkittävästi ja poikkeuksetta kuljettimen eduksi. Otetaan esimerkiksi hiekoitussepeli. Varastokasa on perinteisesti kannettu pyöräkoneella ja renkaissa kulkeutuu aina epäpuhtauksia kasaan enemmän tai vähemmän säästä riippuen, toinen merkittävä laatua heikentävä seikka on ollut materiaalin jauhautuminen ajoluiskan kohdalla. Nämä epäkohdat voidaan poistaa käyttämällä tarkoitukseen sopivaa Telestack kuljetinta.

Yksinkertainen esimerkkilaskelma käyttökuluista:

  • tyypillinen keskikokoisen pyöräkuormaimen käyttökustannus on noin 80 € / h
  • Telestack TC420X kuljettimen käyttökustannus noin 30 € / h
  • käyttöaika vuodessa 1000 h
  • SÄÄSTÖ VUODESSA 50 000,- €

Rohkeasti vaan yhteyttä Vimelcon myyjiin niin tarjotaan teille sopiva kuljetinratkaisu laajasta valikoimasta.

Lisätietoja Mika Lampinen 050 456 8142 tai Sisko Koskinen 040 756 0490

Aiheeseen liittyvät julkaisut

Tilaa uutiskirjeemme

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.