Powerscreen murskausvoimaa Kuhmoisten Sora Oy:lle

image-5715

Kuhmoisten Sora Oy on Kuhmoisissa toimiva yhtiö, joka harjoittaa maarakennusta, kiviainesmyyntiä ja murskausurakointia Etelä- ja Länsi-Suomen alueella. Olli Nummelin on toisen polven yrittäjä alalla ja kolmaskin sukupolvi on jo vahvassa nousussa. Hyvän työtilanteen johdosta tuli ajankohtaiseksi hankkia uudempi ja suurempi leukamurskain.

Koneeksi hankittiin Powerscreen Premiertrak 600, joka on suunniteltu alusta alkaen Scandinavian olosuhteita ajatellen. Koneen kita-aukko on 1200×820 mm ja se on tällä hetkellä suosituin kokoluokka urakoitsijoiden leukamurskaimissa. PT600 on tarjolla kahtena eri versiona eli joko suoravetoisena tai täyssähköversiona. Suomessa kiertueella oli tehtaan sähköversio PT600E mutta myydyt koneet ovat kuitenkin olleet suoravetoista PT600 mallia. Molemmissa on Scania DC13 moottori voimanlähteenä.  Toisessa mallissa se pyörittää generaattoria ja toisessa taas nimensä mukaisesti kytkimen kautta murskainta suoraan. Suoravetoinen malli on hiukan kevyempi ja paino onkin niukasti alle 70 tonnia vakiovarustein. Molemmissa malleissa polttoainetalous on huippuluokkaa ja näin on saatu alennettua näiden laitteiden merkittävintä kuluerää.

Powerscreen on ollut edelläkävijä murskaimien runkorakenteissa jo aikanaan ostamansa Pegson -tuotemerkin kautta. Koneen runko on rakennettu vahvasta rakenneteräslevystä ja siinä käytetään niin sanottua I-palkkirakennetta. Rungon muodot ovat pyöreitä ja näin ollen sinne ei muodostu suurille jännityksille alttiita kohtia.

Kaikissa uusissa Premiertrak -malleissa tuotekuljetin on rakennettu siten, että sen korkeutta voidaan säätää portaattomasti.  Kuljetin voidaan myös helposti jättää maahan irralleen ja se helpottaa murskainkammioon tehtäviä huoltoja. PT 600 -mallissa asetuksen säätö on toteutettu hydraulisilla kiiloilla mikä onkin nykyisissä leukamurskaimissa tyypillisin säätötapa. Asetuksen suositeltu säätöalue on välillä 75-200 mm.

Powerscreen murskaimissa on vakiovarusteena Pulse -diagnostiikkajärjestelmä joka on langattomasti yhteydessä valmistajan datajärjestelmään ja sitä kautta pystytään raportoimaan koneen käyttöhistoriasta. Pulse toimii nykyaikaisena huollon työkaluna ja auttaa huoltojen ennakoinnissa.

Premiertrak -malleihin on saatavissa myöskin laaja valikoima erilaisia valinnaisia varusteita. Esimerkkinä voidaan mainita rikotusvasara, erilaiset esiseulavaihtoehdot, radio-ohjaus sekä lukuisa määrä koneen käyttöä ja huoltoa helpottavia ratkaisuja. Kuhmoisten Soran koneessa on valittuna murskaimen hydraulinen heijaus, jolla saadaan kita tyhjennettyä jos murskainkammio on pysähtynyt ja kita jäänyt täyteen. Tällä saadaan suoravetoinen kone samalle tasolle tässä asiassa sähkö- sekä hydrauliikkakäyttöisten laitteiden kanssa. Suoraveto on kuitenkin energiataloudellisin voimansiirtoratkaisu.

Vimelco Oy myy ja huoltaa edustamansa laitteet Suomessa ja kivenmurskauksessa yksi tuotemerkki on Powerscreen. Aiemmin murskaimet tunnettiin nimellä Terex-Pegson mutta tuotteet liputettiin saman brändin alle jo vuosia sitten.

Murskaimista saat lisätietoa Mikalta 050 456 8142, mika.lampinen@vimelco.fi tai
Siskolta 040 756 0490, sisko.koskinen@vimelco.fi

Aiheeseen liittyvät julkaisut

Tilaa uutiskirjeemme

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.