Bunting High-Intensity Magnetic Filter – Suurtehomagneettisuodatin

image-5190

Yhdyskuntateknikka 2023 -messuilla 10.–11.5.23 Vimelcon osastolla C320 on esillä nesteille tarkoitettu Bunting® HIF -suurtehomagneettisuodatin,  jonka voi vuokrata testattavaksi paikan päälle asiakkaan tiloihin eli todellisiin käyttöolosuhteisiin.

Bunting®-suurtehomagneettisuodatin on suunniteltu hienojakoisten ferro- ja paramagneettisten hiukkasten poistamiseen nesteistä/lietteistä. Laitteisto koostuu öljyjäähdytteisestä voimakkaasta sähkömagneetista joka ympäröi erottelumatriisia, tasasuuntaajasta, läppäventtiileistä huuhtelua varten, ilmaruiskutuskuulaventtiilistä ja lämmönvaihtimesta jäähdytystä varten.

Tekniset tiedotBunting HIF - magneettisuodatin lietteille

Mitat                    2400 x 900 x 1800 mm
Paino                   1060 Kg
Gauss                   0 – 7000 (3-4 kertaa suurempi matriisin sisällä)
Läpäisykyky        50 – 150 L/min (riippuen käsiteltävästä materiaalista)

Laboratorioyksikön onnistuneen testauksen jälkeen Bunting® pystyy tarjoamaan tuotantoyksikön, joka räätälöidään vastaamaan asiakkaan yksilöllisiä läpimeno- ja laatuvaatimuksia. Kiinteitä tuotantoyksiköitä voidaan valmistaa käsittelemään 45 – 900 litraa minuutissa.

Toiminta

Bunting®-suurtehomagneettisuodatin koostuu erittäin tehokkaasta sähkömagneettisesta käämistä, jossa on ruostumattomasta teräksestä valmistettu säiliö. Liete pumpataan käämin keskellä olevan matriisin läpi, mikä mahdollistaa hiukkasten erittäin tarkan hallinnan. Puhdistussyklissä magneettiset epäpuhtaudet huuhtoutuvat matriisista, kun erotin on kytketty pois päältä.

Matriisi vahvistaa magneettikenttää tuottaakseen pisteitä, joissa on erittäin korkea magneettikenttä. Tyypillinen vahvistettu magneettikenttä, jonka matriisi tuottaa on moninkertainen (3– 4×) taustakenttään verrattuna.

Bunting® High Intensity Electromagnetic -suodattimet toimitetaan kahdella sisäänmeno- ja ulostuloventtiilillä.  Tuote syötetään pohjassa olevan liitännän kautta erottimeen läppäventtiilin kautta ja se kulkee ylöspäin jännitteisen matriisin läpi. Rautapitoiset hiukkaset tarttuvat magneettiin ja puhdistettu tuote kulkeutuu ulos suodattimen yläosan läppäventtiilin kautta seuraavaan käsittelyvaiheeseen. Puhdistusjakson aikana venttiilit 1 ja 2 pysyvät suljettuina (ks. seuraava kuva):

HIF-magneettifiltterin toimintaperiaate:

Puhtaan tuotteen tuottaminen

  1. Magneettikäämi kytketään päälle
  2. Avataan venttiilit 1 + 2

Magneetin tyhjentäminen

  1. Suljetaan venttiilit 1 + 2
  2. Avataan venttiilit 3 + 4
  3. Kytketään magneettikäämi pois päältä
  4. Huuhdellaan matriisi

Testikoneessa venttiilit ovat manuaaliset, kiinteässä koneessa puhdistusjakson aika on säädettävissä ohjauspaneelista. Jos tarvitaan keskeytymätön tuotevirtaus, tarvitaan kaksi rinnakkain asennettua suodatinta, joita ohjataan automaattisesti ja saadaan aikaan jatkuva virtaus.

Lisätietoja: Reijo Autio 045 7885 0469, Lauri Rahikainen 050 456 8143

[Muita magneettisia erottimia]

[Bunting, aiemmin Master Magnets]

[Rekisteröityminen Yhdyskuntatekniikka 2023 -näyttelyvieraaksi]

R.A 3.5.2023

Aiheeseen liittyvät julkaisut

Tilaa uutiskirjeemme

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.