• +358 50 456 8157
 • etunimi.sukunimi@vimelco.fi
 • QZ-ketjumurskain

  Andritz MeWan ketjumurskaimet eli poikittaisvirtamurskaimet rikkovat tehokkaasti syötekappaleiden rakenteen jauhamatta yksittäisiä palasia liian hienoksi.

  Murskaus on pääosin autogeenista perustuen murskattavien kappaleiden osumiseen toisiinsa, joten kulutusosakulut ovat matalat.

  Käyttökohteita ovat sähkö- ja elektroniikka romu, muu metalliromu, komposiitit, kuitulujitemuovit ym.

  Ketjumurskain – Murskaustekniikka

  Ketjumurskaimessa on tiettyihin tilanteisiin sopivia merkittävä etuja perinteiseen repivään tai leikkaavaan murskaukseen verrattuna. Siinä ei ole varsinaisia murskaavia teriä, vaan ylhäältä syötettävä materiaali hajoaa alhaalla vinhasti pyörivien ketjujen aiheuttaman liikkeen iskuista. Tällainen murskaus irrottaa tehokkaasti eri materiaalit toisistaan (esimerkiksi metallit muoveista) eli mahdollistaa paremman lajitteluprosessin murskauksen jälkeen.

  Murskeen viipymäaikaa säätämällä ja mahdollisilla lisävarusteluilla kiihdytysosissa voidaan vaikuttaa murskeen kokoon ja muotoon.

  QZ ketjumurskaimia on viittä kokoa. Pienin QZ 900 (75kW) käsittelee esim. elektroniikkaromua noin 1 t/h, suurin QZ 2500 (315kW) 12-15 t/h.

  MeWa QZ

  QZ-murskaimen kita ja ns. kiihdytysosat

  Bio QZ – biojätemurskain

  QZ-ketjumurskaimen erityismalli on Bio QZ, ketjumurskain raaka-aineen hienontamiseksi sopivaksi massaksi mädätysprosessia varten.

  Homogeeninen koostumus nopeuttaa biologista prosessia ja parantaa kaasun saantoa. Jämäkkää Bio QZ -murskainta on kolmea kokoa, kaikissa huollettavuus on ollut tuotekehityksen painopisteenä.

  Bio QZ ketjumurskain biojätteille