• +358 50 456 8157
 • etunimi.sukunimi@vimelco.fi
 • ADuro QZ ketjumurskain

  Andritzin ADuro QZ (MeWa) ketjumurskain eli poikittaisvirtamurskain rikkoo tehokkaasti syötekappaleiden rakenteen jauhamatta yksittäisiä palasia liian hienoksi.

  Murskaus on pääosin autogeenista perustuen murskattavien kappaleiden osumiseen toisiinsa, joten kulutusosakulut ovat matalat.

  Käyttökohteita ovat sähkö- ja elektroniikka romu, muu metalliromu, komposiitit, kuitulujitemuovit ym.

  Ketjumurskain – Murskaustekniikka

  Ketjumurskaimessa on tiettyihin tilanteisiin sopivia merkittävä etuja perinteiseen repivään tai leikkaavaan murskaukseen verrattuna. Siinä ei ole varsinaisia murskaavia teriä, vaan ylhäältä syötettävä materiaali hajoaa alhaalla vinhasti pyörivien ketjujen aiheuttaman liikkeen iskuista. Tällainen murskaus irrottaa tehokkaasti eri materiaalit toisistaan (esimerkiksi metallit muoveista) eli mahdollistaa paremman lajitteluprosessin murskauksen jälkeen.

  Murskeen viipymäaikaa säätämällä ja mahdollisilla lisävarusteluilla kiihdytysosissa voidaan vaikuttaa murskeen kokoon ja muotoon.

  QZ ketjumurskaimia on kuutta kokoa. Pienin QZ-1200 (90kW) käsittelee esim. elektroniikkaromua noin 1 -2 t/h, suurin QZ-2500 (315kW) 12-15 t/h. Lisäksi on 450kW koneella varustettu QZ-2500HP.

  ADuro Bio QZ – Ketjumurskain biojätteelle

  ADuro QZ-ketjumurskaimen erityismalli on Bio QZ, ketjumurskain raaka-aineen hienontamiseksi sopivaksi massaksi mädätysprosessia varten.

  Homogeeninen koostumus nopeuttaa biologista prosessia ja parantaa kaasun saantoa. Jämäkkää Bio QZ -murskainta on kolmea kokoa, kaikissa huollettavuus on ollut tuotekehityksen painopisteenä.

  ADuro QZ ketjumurskain

  ADuro QZ ketjumurskain

  QZ-ketjumurskaimen kita ja ns. kiihdytysosat

  QZ-ketjumurskaimen kita ja ns. kiihdytysosat

  ADuro QZ ketjumurskain biojätteelle

  ADuro QZ ketjumurskain biojätteelle