image-4779

Kiinteät pyörrevirtaerottimet (ECS)

image-4834

Buntingin (aik. Master Magnets) ECS-sarjan tuotteet ovat tehokkaita pyörrevirtaerottimia (eddy current separator). Pyörrevirtaerotinta käytetään ei-rautametallien eli ei-ferromagneettisten metallien, kuten alumiinin erotteluun muusta materiaalista.

Erikoissovelluksissa pyörrevirtaerottelua on käytetty myös rautametallien erotteluun, koska erotin vetää näitä puoleensa ja hylkii muita metalleja. Normaali pyörrevirtaerotin vetää rautaa kuitenkin liian voimakkaasti puoleensa, joten rautametallit erotellaan ensin pois magneettierottimella.

Buntingin pyörrevirtaerotin koostuu tärysyöttimestä, kuljetinhihnasta, sen pudotuspään ohuen mutta lujan hihnarummun sisällä suurella nopeudella pyörivästä, moninapaisesta neo-magneettiroottorista, jakokammiosta säädettävällä jakolevyllä sekä sähköohjauskaapista.

Pyörrevirtaerottimen toimintaperiaate

 • Erotinroottorin neodyymimagneettinavat on aseteltu roottoriin niin, että ulkopinnalla on vuorottain plus- ja miinusnapa.
 • Roottorin pyöriessä nopeasti ne synnyttävät ympärille muuttuvan magneettikentän, joka saattaa kenttään kulkeutuvien metallien (sähköä johtavien materiaalien) pinnan elektronit pyörremäisen liikkeeseen, eli aikaansaa sähkövirran.
 • Pyörrevirta indusoi ympärilleen oman magneettikentän. Koska tämä kenttä on samassa vaiheessa roottorin magneettikentän kanssa, syntyy roottoria hylkivä voima, repulsio. Suurimmassa osassa ei-rautametalleja, eli ns. dia- ja paramagneettisissa metalleissa ja lejeeringeissä, kuten alumiini, kupari, messinki, sinkki, pronssi, lyijy ja hopea, tämä voima on hylkivä.
 • Kevyen painon ja hyvän sähkönjohtavuuden takia tavallisista metalleista parhaiten erottuu alumiini.
 • Erottelun tehokkuuteen vaikuttaa laadukkaan suunnittelun lisäksi magneettinapojen voimakkuus (intensiteetti), napojen määrä ja roottorin pyörintänopeus. Bunting ECS:ssä nämä tekijät ovat kohdallaan, joten myös kuparia ja sinkkiä saadaan eroteltua.
 • Toimiva pyörrevirtaerottelu edellyttää, että materiaali kulkee erotinhihnalla yksikerroksisena patjana. Siksi pyörrevirtaerottimen kuljetin on yleensä leveämpi kuin materiaalia sille tuova kuljetin.

Katso video Bunting Eddy Current Separator (PVC Recycling)

Katso tästä Mobiili pyörrevirtaerotin

 • Bunting ECS pyörrevirtaerotin

  image-4832

  Saat meiltä Bunting ECS -pyörrevirtaerottimet valmiina pakettina tärysyöttimellä, jakokammiolla ja säädettävällä jakolevyllä.

  Toimitukseen sisältyy myös sähköohjauskaappi, josta voidaan säätää niin roottorin kuin kuljetinhihnan nopeutta.

  Kuvassa Bunting ECS 100.

 • image-4833

  Bunting valmistaa erottimia sekä samankeskisellä (konsentrinen) että epäkeskisellä (eksentrinen) erotinroottorilla.

  Eksentrinen erotinroottori on hieman huolettomampi, jos syötteen joukossa on rautametalleja, vaikka magneettinen rauta tuleekin yleensä erotella ennen pyörrevirtaerottelua.

  Bunting ECS:n saa lisävarusteltuna tärysyöttimen ja erotinhihnan väliin asennetulla rumpumagneetilla.

  Kuvassa rumpumagneettierottimella lisävarusteltu Bunting ECS.

 • image-5274

  Kysy lisää :

  Lauri Rahikainen 050 456 8143

  Sisko Koskinen 040 756 0490

  Kaikki yhteystiedot

Soveltuvat materiaalit

kuonametalli/romumuovirakennusjätesekajäte

Tilaa uutiskirjeemme

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.