image-151

Powerscreen Hybrid

image-5656

Sähkökäyttöiset koneet yleistyvät kovaa vauhtia myös murskaimissa ja seulontakoneissa. Powerscreen tuli markkinoille ensin Dual Power -tekniikalla, jossa koneen käyttövoima tuotetaan valinnaisesti joko diesel- tai sähkömoottorilla. Nykyään on olemassa monenlaisia tekniikoita, joista voidaan edelleen valita pelkkä dieselmoottoriin perustuva voimalinja ja lisäksi on joitain malleja pelkällä sähkökäytöllä. Hybridimalleissa on joko Dual Power tai dieselgeneraattori voimanlähteenä.

Yksinkertainen kannustin sähkökäytölle: Energian kW hinta on normaalisti jotakuinkin sama dieselpolttoaineena kuin sähkönäkin, mutta dieselmoottorin hyötysuhde on noin 35% kun sähkömoottorin hyötysuhde on 90% .

Toinen esimerkki:

Noin 9m² seulatasolla oleva Dual Power -kone kuluttaa 17 litraa tunnissa dieseliä dieselkäytöllä. Vieressä oleva murskauslaitos pyörii dieselgeneraattorilla. Dual Power -seulaan otetaan sähkö murskan genusta ja sen polttoaineen kulutus on testeissä lisääntynyt vain 7 litraa tunnissa.  Polttoaineen säästö on 10 l/h. Kun koneella ajetaan 10 000h, on polttoaineen säästö tuossa tapauksessa 100 000 litraa dieseliä.

Katso Powerscreen Hybrid range -esittelyvideo 

Varastokone Chieftain 1700X Hybrid

Tästä Powerscreen -tuotesivuille

 • Dual Power -tekniikka

  image-5658

  Dual Power on juuri nyt suosituin tekniikka seuloissa yksinkertaisuutensa ja edullisuutensa vuoksi. Näissä dieseltekniikka on täysin sama kuin pelkän dieselmoottorin varaan rakennetuissa laitteissa.

  Kun tällaista seulaa on mahdollista käyttää sähköllä, pysäytetään dieselmoottori ja käynnistetään sähkömoottori. Kone toimii samoista vivuista kuin dieselilläkin, koska koneissa on automaattinen venttiili joka tunnistaa onko hydrauliikkaa tarjolla dieselmoottorin vai sähkömoottorin pumpuilta

 • Hybridikäyttö

  image-5657

  Powerscreen murskaimissa hybridikäyttö on toteutettu dieselgeneraattorilla ja sähkökäytöllä.

  Nämä koneet tuottavat sähkönsä itse tai ne voidaan kytkeä ulkopuoliseen sähköverkkoon.  Sama tekniikka on käytössä parissa seulamallissa, ne ovat Warrior 1400XE sekä kuvan Chieftain 2100XE.

 • Kaksi konetta -yksi voimanlähde

  image-5516

  Kuvassa Hybridiseula Warrior 2100 ja Hybridimurska PT600.

  Seula saa sähkönsä Powerscreen leukamurskan, Premiertrak 600:n generaattorista.

 • image-5274

  Kysy lisää :

  Mika Lampinen 050 456 8142

  Sisko Koskinen 040 756 0490

  Kaikki yhteystiedot

Soveltuvat materiaalit

asfalttibetoni/tiilibiojäteenergiapuukiviaineskuonalasimetalli/romumoreenimultamuovirakennusjätesekajäte

Tilaa uutiskirjeemme

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.