image-427

Optinen erotin – Clarity, Minexx

image-4854

Itävaltalaisen Binder+Co’n kansainvälisen menestyksen taustalla ovat seulonta-, lajittelu- ja kuivaustekniikan koneet. Vuonna 1989 Binder toimitti ensimmäiset koneensa jätteen kierrätykseen liittyen, erilaisten lasilaatujen erotteluun. Kyseinen kone oli optinen erotin, tuolloin täysin tuntematon laite jätealalla.

Alla on esitelty Clarity- optinen erotin, MINEXX-mineraalierotin ja monta jaetta erottava Clarity Multiway -erotin.

CLARITY- optisten erotinten käyttö alkoi lasinkierrätyksestä. Sensoritekniikkaa ja algoritmeja kehittämällä ja yhdistelemällä saman mallista konetta käytetään nykyisin myös metallien, elektroniikkaromun, hienomurskatun muovin ja kuonan erottelussa.

Materiaali syötetään esimerkiksi tärysyöttimellä erottimen pudotusluiskalle. Anturit lukevat valaistua, putoavaa materiaalia, tietokone analysoi eroteltavat partikkelit sekunnin tuhannesosissa ja antaa komennot suutinpalkille. Sen ilmasuihkut ohjaavat halutun värin tai koostumuksen partikkelit omaan pudotuskammioon. Suutinpalkkeja voi olla kaksi peräkkäistä.

Viimeisin malli CLARITY Complete yhdistää eri anturitekniikat ja yksi kone pystyy erottelemaan erilaiset epäpuhtaudet. Ternäärinen (kolmijakeinen) malli pystyy siis kirkkaan ja värillisen lasin luokittelun lisäksi poistamaan samassa vaiheessa esim. lyijylasin (kristallilasi), metallit sekä muovit.

Jos erottelutarpeesi koskee sekalaista, karkeampaa jätettä, esimerkiksi muovien erottelua esimurskatusta, yli 50mm palakoon jätteestä, oikea kone on täällä esitelty Pellenc ST Mistral.

Katso videot: Clarity erottelee muovia, Minexx – optinen mineraalien erotin

 • CLARITY – optinen erotin

  image-4854

  CLARITY soveltuu erottelemaan partikkeleja noin 100 mm koosta jopa 1 mm kokoon asti.

  Paras suutinpalkki ei kuitenkaan ole samanlainen 100 mm ja 1 mm jakeille, joten jos syötteen palakokojakauma on suuri, on palakokojakauma kavennettava sopivaksi seulonnalla.

  Kuvassa CLARITY – optinen erotin Bivitec-seulan jälkeen.

 • MINEXX -mineraalierotin

  image-4855

  MINEXX on Clarityn vastine kiviainespuolelle. Se erottelee korkearesoluutiokameroiden avulla arvomineraaleja, kuten kvartsia, kalkkisälpää, talkkia, kalkkikiveä ym. malmeja ja suoloja.

  Optisen mineraalierottimen keskeisin erotteluominaisuus on mineraalien erilainen väri, mutta muitakin ominaisuuksia lukevia antureita käytetään.

  Kuvan mineraalierottimessa yhteen koneeseen on asennettu rinnakkaiset, eri palakoolle sopivat erotinlinjat.

 • Clarity Multiway

  image-4856

  Clarity Multiway sopii esimerkiksi erilaisten pakkausten erotteluun toisistaan.

  Se on puhtaiden erilliskerättyjen tai laitosprosessin hyvin esilajittelemien jakeiden erottelussa ainutlaatuinen erotin. Siinä erityskuljettimen lävitse puhaltavat suuttimet kykenevät yhdessä laitteessa erottelemaan jopa kuusi eri jaetta.

 • image-5274

  Kysy lisää :

  Lauri Rahikainen 050 456 8143

  Reijo Autio 045 7885 0469

  Kaikki yhteystiedot

Soveltuvat materiaalit

kiviaineslasimuovi

Tilaa uutiskirjeemme

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.