Magneettierottimia käytetään ferromagneettisen raudan ja teräksen (sekä nikkelin ja koboltin) erottamiseen muusta materiaalista. Yksi tavallisimmista erotintyypeistä on kuljettimen päältä erotteleva, joko poikittain tai kuljettimen päätyyn pitkittäin asennettava hihnamagneettierotin. Se poimii hihnalta rautametallit ja pyörivä ripahihna heittää kappaleen keruuastiaan.
Katso video Hihnamagneettierotin & pyörrevirtaerotin
-
PCB ja PIL – Kestomagneettiin perustuva hihnamagneetti
Poikittain asennettavat PCB-magneetit ja pitkittäin asennettavat PIL-magneetit ovat myydyimpiä kestomagneettierottimiamme. Ne ovat laadukkaita, niitä on kaiken kokoisille hihnoille ja jämpti runkorakenne on helppo kiinnittää ripustustelineeseen.
Kuvassa Bunting 6 PCB 9 (aik.Mastermag 6 PCB 9)
-
OCW – Sähkömagneettiin perustuva hihnamagneettierotin
Sähkömagneettierottimia tarvitaan siellä, missä suureen materiaalivirtaan halutaan kohdistaa erittäin vahva magneettinen intensiteetti eli erotteluvoima. Sähkömagneetti voidaan myös kytkeä pois päältä, kun rautaa ei haluta erottaa.
Sähkömagneettierottimeen sisältyy tasasuuntainmuuntaja, joka antaa virran magneettikentän muodostavalle, öljyyn upotetulle käämille erottimen sisällä. Saatavissa myös ATEX -tiloihin.
Saatavilla on myös ilmajäähdytteisiä Bunting ElectroMax -sarjan sähkömagneettierottimia.
-
Riippumagneetit
Riippumagneetteja käytetään siellä, missä eroteltavaa metallia on vähän. Niissä ei ole hihnaa, vaan metallit jäävät kiinni magneettiin. Kestomagneettinen riippumagneetti ei tarvitse sähkövirtaa lainkaan.
Puhdistamisen nopeuttamiseksi riippumagneetin pohja voidaan varustaa laidasta avattavalla kumisella puhdistusliuskalla tai rosterisella, sivulle vedettävällä puhdistuslevyllä.
-
Kysy lisää :
Lauri Rahikainen 050 456 8143
Sisko Koskinen 040 756 0490
Mika Lampinen 050 456 8142
Reijo Autio 045 7885 0469