• +358 50 456 8157
 • etunimi.sukunimi@vimelco.fi
 • BALLISTOR – ballistinen erotin

  Ballistinen erotin BALLISTOR perustuu kerta toisensa jälkeen erinomaiseksi todettuun tekniikkaan, jossa polkevaa liikettä tekevä erottelutaso jakaa materiaalit muotoon ja kovuuteen perustuen. Se luokittelee litteän ja pehmeän jakeen erilleen muusta materiaalista ja seuloo samalla hienoainekset pois. Konetta tehdään eri leveyksillä kapasiteettitarpeen mukaan.

  BALLISTOR erottimen käyttö

  Käyttökohteita jätteen lajittelussa on monia, tavallisimpana kierrätyspolttoaineiden (RDF eli ”reffi”) valmistus: Litteä ja pehmeä jae eli 2D-jae on lämpöarvoltaan parasta ja samalla Ballistor varmistaa, että kivi, tiili, metallikappale tai mikään muukaan kova kappale ei voi pomppia tasoa ylös epäpuhtauksille herkkään jälkimurskaimeen. Etuna tuuliseulaan on, että hienoaines seuloontuu samalla pois, joten mikäli biojätettä on joukossa vähän, ei tarvita erillistä seulaa. Erottelutulos myös pysyy tasaisena vaikka jakeiden paino vaihtelisi.
  Toisaalta alitteeseen pomppiva 3D-jae on kolmiulotteista, selkeää ja kouriintuntuvaa, eli helppoa lajiteltavaa muun tyyppisille erottimille, toisin kun paljon pinta-alaa tarvitseva ja muuhun materiaaliin helposti takertuva 2D-jae. Siksi Ballistor- ballistinen erotin on usein materiaalivirran jakajana myös monivaiheisissa lajittelulinjastoissa.
  Pienempään laitokseen Ballistor on hyvä ratkaisu, koska yhdellä koneella saadaan kolmea ominaisuuksiltaan erilaista jaetta.

  Komptech BALLISTOR 6400

  Ballistor 4300:sen erottelutaso, seulalevyjä saa eri silmäko’oilla.