SBM:n sähkökäyttöisiä iskupalkki- ja leukamurskaimia Vimelcolta

SBM Jawmax 300 - sähkökäyttöinen leukamurskain

Vimelco Oy on laajentanut tarjontaansa kiviaineksien ja kierrätysmateriaalien jalostukseen sopivien laitteiden osalta. Vimelcon päämääränä on tarjota vain erittäin laadukkaita tuotteita ja ennen kaikkea oikeat laitteet oikeisiin kohteisiin. Tämä johti siihen, että sähkökäyttöisten murskaimien tarjontaa piti laajentaa.

SBM on itävaltalainen MFL Groupiin kuuluva laitevalmistaja, joka on sikäli poikkeuksellinen valmistaja, että tehtaassa on oma linja, jossa peruskorjataan myös vanhoja laitteita. Tehtaalla on jopa oma valimo, eikä valuja tuoda kauko-Idästä kuten yleensä nykyaikana. Tämä lisää toimitusvarmuutta ja laadunvalvontakin toimii koko ajan. SBM valmistaa murskaimia tela-alustaisina sekä ns. semimobiileina, joissa alustana on teräspalkeista tehty kelkka, jota voi hinata työmaaolosuhteissa. Lisäksi voidaan toimittaa pelkkiä murskainelementtejä joko sähkömoottorin kanssa tai ilman. Kaikkien mallien kuljetinrungot ovat galvanoituja ja kuljettimien moottoreina rumpumoottorit, jotka lämmittävät myös kuljetinhihnoja talviaikana. Mobiilikoneissa on yleensä oma dieselgeneraattori, joka tuottaa sähköä. Vakiona käytetään Cummins-moottoreita mutta haluttaessa voidaan laitteet toimittaa millä tahansa saatavissa olevalla moottorilla.

SBM Remax 300 - sähkökäyttöinen iskupalkkimurskain
SBM Remax 300 – sähkökäyttöinen iskupalkkimurskain

Iskupalkkimurskaimet olivat ensimmäinen murskaintyyppi, jota SBM alkoi valmistamaan aikanaan. Nykyään mallistosta löytyy Remax-iskupalkkimurskaimet, joiden sarjatuotantomallien tyypit ovat 300, 400 ja 500.  Painot ovat välillä 30–50 t ja maksimi kapasiteetit välillä 300–500 t/h. Nämä voidaan varustaa myös seulalla ja kiertolaiskuljettimella, jolloin saadaan tehtyä tarkkoja lajikkeita.

Leukamurskainmallistoa kutsutaan nimellä Jawmax ja sarjatuotannossa ovat mallit 300, 400 ja 500 ja näiden painot 30 -62 t. Leukamurskaimet on suunniteltu 400 MPa puristuslujuuden omaavan kiven murskaamiseen, joten skandinaavinen kova kivi ei ole näille kova pala. Leukamurskaimissa on ainutlaatuinen rakenne, jossa murskainelementti on osa koko koneen kantavaa rakennetta ja tällä on saatu huomattava painon säästö tinkimättä rakenteiden lujuudesta.

Lisäksi valikoimista löytyy SMR-iskupalkkimurskaimia hienomurskaukseen ja keskipakomurskaimia sekä seuloja erilaisille alustoille rakennettuina. SBM valmistaa myös täysin räätälöityjä murskauslaitoksia erilaisiin sovelluksiin ja pääsääntöisesti nämä ovat kooltaan suuria laitteita.

Vimelcon myyjät kertovat mielellään lisää tuotteista eli rohkeasti vaan yhteydenottoja Vimelcoon.

Lisätietoja: Mika Lampinen, 050 4568142

Aiheeseen liittyvät julkaisut

Tilaa uutiskirjeemme

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.