Komptechin Crambo Direct -puumurskain murskaa kokonaiset kannot erinomaisesti. Lisäksi se soveltuu erittäin hyvin rakennusjätteelle, metsän tähteille, runkopuille ja kaikenlaiselle vihermassalle.  Crambo Direct on taloudellinen, mekaanisella voimansiirrolla polttoainekustannukset vähenevät jopa 20%.

Crambo Directissä yhdistyy hydraulisen järjestelmän kaltainen toimintavarmuus mekaanisen järjestelmän tehokkuuteen. Dieselmoottori pyörittää hihnapyörää ja sen kaksi hihnaa pyörittävät yläpuolella olevaa kahta pyörää jotka on kytketty vaihteisiin. Molemmilla murskainrummuilla on itsenäinen 2+1 nopeuksinen vaihde ylikuormakytkimellä. Murskautumattoman kappaleen kohdalla Crambo Direct peruuttaa, vaihtaa hitaammalle pyörimisnopeudelle ja jatkaa eteenpäin.

Murskainrummut ovat pitkät. Niiden leveys on 2,8 metriä, Murskaustapahtuma on helposti seurattavissa ja työskentely on tehokasta. Terien hampaat kestävät erittäin hyvin kulutusta ja ovat helposti ja nopeasti vaihdettavissa. Terät liikkuvat hitaasti ja sekä pöly- että meluhaitat on saatu minimoitua.

Crambo tuottaa tasakokoista jaetta halutun palakoon mukaan. Palakoon säätely tapahtuu seulakoreja vaihtamalla. Seulakorit saa vaihdettua puoliautomaattisesti ilman työkaluja. Kuljetustilaan siirryttäessä syöttimen laidat taittuvat hydraulisesti sisään ja kuljetin taittuu niiden päälle, joten lähtö seuraavan urakan ääreen käy sujuvasti. Myös maalaisjärkevästi suunniteltu graafinen ohjausnäyttö osaltaan helpottaa käyttöä.

Monipuoliset käyttökohteet

Isosta murskainyksiköstä huolimatta Crambo direct on kompaktin kokoinen ja sopii hyvin maastoon vietäväksi.
Lisävarusteina saatavilla mm:

  • Valittavana pyörä-, tela- tai koukkulava-alusta
  • Magneettierotin
  • Vahvistettu murskainrumpu
  • Erilaisia terämalleja ja kuljetinvaihtoehtoja
  • Oma leikkausyksikkö biomassalle
  • Seulakorit 80/100/125/150/180/250/300mm
  • Radiokauko-ohjaus, pyöräalustaisen siirtojärjestelmä kaukosäätimellä
  • Keskusvoitelu

Cramboja valmistetaan kolmea eri kokoa: 4200, 5200 ja 6200 -direct sekä vastaavat hydrauliset perinteiset mallit. Directien moottoritehot ovat (kW) 242, 328 ja 429. Vaihteistonopeudet 1 ja 2 vaihteilla (max rpm) 18/28, 23/34 ja 29/44. Paino n. 22- 26 tonnia. Kapasiteetti materiaalista riippuen jopa 100 t/h.

Puumurskaimista saat lisätietoa Laurilta 050 456 8143, lauri.rahikainen@vimelco.fi tai Siskolta 040 756 0490, sisko.salonen@vimelco.fi.