Vimelco WBG -Välppä – Suomessa valmistettu tukkeutumaton maavälppä

image-3960

Vimelco WBG -välppä on kotimainen, vahvarakenteinen, järkevähintainen ja tukkeutumaton painovoimalla toimiva peruslaite maa-ainesten ja louhosten ylikokoisen materiaalin erotteluun ennen murskausta.

Vimelcon kehittämän tukkeutumattoman WBG kankivälpän valmistus aloitettiin lähes kolme vuosikymmentä sitten. Välppä onkin jo tuttu näky monilla soramontuilla sekä Suomessa että ulkomailla. Kiviainesten lisäksi välppiä on käytössä myös kompostimullan esiseulonnassa, joka on todella haastava materiaali välpän puhdistuvuutta ajatellen. Välppä sopii myös ylipituuksien poistoon betorocista.

Välppä toimii painovoimalla siten, että kanget ovat alaosasta irti ja niiden oma värisevä liike pitää välpän tukkeutumattomana. Vimelco WBG-välpän rakenne on patentoitu.

WBG-välpän ominaisuuksiin kuuluu helppo siirrettävyys työmaalla sekä myös työmaiden välillä. Kauhakuormaajan kauha lukittuu välpän alle ja näin se on helppo siirtää. Siirrettäessä välppää työmaiden välillä siirto tapahtuu yleensä kuorma-autolla ja välpän runkorakenteen mitoitus on toteutettu siten, että välppä sopii normaalin soralavan laitojen sisään. Näin ollen kuljetuskorkeus jää yleensä alle neljään metriin.

Välppiä myydään paljon Suomen ulkopuolelle, joten ne ovat elementtirakenteisia ja voidaan toimittaa myös kompaktissa kuljetuspakkauksessa ja säästää näin rahtikuluissa.

Välpällä voidaan lajitella kaikkia maa-aineksia jopa 1 metrin syötekokoon saakka. Tankojen paksuus valitaan syötettävän materiaalin, välppävälin ja syötettävän materiaalin kokoluokan mukaan. Normikangilla varustetulla välpällä lajitellaan max. 500mm kiviä, 60mm tangoilla 800mm kiviä ja 80mm tangoilla 1000mm. Mutta esimerkiksi jos halutaan syöttää louhetta 300mm välppävälillä, tarvitaan 80 mm tangot.

Vimelcon Suomessa valmistetun WBG välpän yläpilari on rei’itetty kahteen riviin, joka mahdollistaa välppävälin muuttamisen. Standardit välppävälit ovat 50mm, 100mm, 150mm, 210mm & 300mm, myös muut mahdollisia.

Lisävarusteena saatavana verkkosarja, joka käy alle 50 mm välppäykseen. Lisävarusteena myöskin 500mm korotuspala ja kaatolippa. Optiona maalaus asiakkaan toivomalla värisävyllä.

Välppiä saatavilla välimyyntivarauksin suoraan Vimelcon varastosta.

Välppiä saa myös vuokralle, minimi vuokra-aika on kuukausi.

Lisätietoja Siskolta 040 756 0490 tai Mikalta 050 456 8142

Aiheeseen liittyvät julkaisut

Tilaa uutiskirjeemme

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.