Powerscreen on uudistanut Chieftain 1700 -täryseulat ja uudistuksia on tullut maailmantilanteesta johtuen enemmänkin kuin oli alun perin tarkoitus tehdä. Ensimmäiset Chieftain 1700-kolmijaeseulat valmistettiin vuonna 2006 ja Suomeenkin ensimmäiset koneet toimitettiin jo seuraavana vuonna. Kone on alusta saakka säilynyt muutoin samanlaisena paitsi konehuoneen osalta, johon on tehty useampiakin päivityksiä muuttuvien päästönormien vuoksi.

Uusi 1700X on jälleen kokenut uudistuksia myös konehuoneen osalta, sillä tämän teholuokan laitteet vaativat jo ureaa päästöjen hallintaan. Toinen suurempi muutos konehuoneessa on itse moottori, joka voi tällä hetkellä olla CAT tai JCB. Nykytyylin mukaisesti koneen saa myös Hybrid-versiona, joka tässä tapauksessa tarkoittaa sitä, että konetta voidaan käyttää joko sähköllä tai vaihtoehtoisesti dieselmoottorilla.

Merkittävämpi tekninen uudistus on tehty koneen seulakorille, joka perustui aiemmin vapaavärähteiseen tärykoneikkoon. Nyt uudessa Chieftain 1700X -mallissa seulakori on Powerscreenin uusi patentoitu innovaatio, jota voidaan käyttää joko vapaavärähteisenä tai pakkotäryseulana tarpeen mukaan. Pakkotäryn etu on iskun säilyminen samana kuormituksesta riippumatta, kun taas vapaavärähteisen iskun pituutta voidaan helposti säätää painottamalla täryakselia.

Powerscreen Chieftain 1700 Hybrid

Suomessa tämän kokoluokan seulat sijoittuvat aina vain useammin murskauslaitosten perään jakoseuloiksi. Chieftain 1700X on osoittautunut tehtaan testeissä, esimerkiksi hiekotussepelin seulonnassa, yltävänsä yhtä kokoluokkaa suurempien koneiden kanssa vähintään samalle tasolle. Suuri teho suhteessa kokoon on aina tavoiteltu ominaisuus ja tässä Powerscreen on onnistunut loistavasti.

Konetta saa joko kaksi- tai kolmitasoisella seulakorilla ja se kannattaa valita sen mukaan kuinka monta lajiketta on tarpeen tuottaa yhdellä seulontakerralla. Vimelco Oy on tilannut uuden Chieftain 1700X seulan kaksitasoisella korilla ja Hybrid voimayksiköllä. Kone saapuu varastoon kesäkuun alussa, eli vielä on mahdollista saada uusi seula kesäksi töihin.

Tervetuloa tutustumaan

t. Vimelcon väki

Lisätietoja: 
Mika Lampinen 050 4568144 
Muut Chieftain-mallit