Veljekset Turpeinen Ky on Kotkan alueella vuodesta 1953 toiminut maarakennusalan perheyritys. Yrityksessä työskentelee omistajien lisäksi yli 30 maanrakennusalan ammattilaista nykyaikaisella konekalustolla. Kaluston pitäminen nykyaikaisena edellyttää säännöllisiä kalustoinvestointeja.

Nyt käyttöönotettu Powerscreen Chieftain 1700 2d on tehokas peruskone jossa on säilytetty koko laitteisto yksinkertaisena ja toimintavarmana. Kone varusteltiin Suomessa Vimelcon toimesta asiakkaalle sopivaksi. Koneeseen lisättiin Vimelcon patentoitu WBG välppä ja koko syöttimen alaosa vahvistettiin 500HB kulutuslevyillä, lisäksi sivukuljettimien syöttötuutit vuorattiin paksulla kulutuskumilla ympäriinsä. Muutenkin kulutuskumia lisättiin tuntuvasti joka puolelle koska konetta tullaan käyttämään myös murskauslaitosten jakoseulana.

Chieftain 1700 on valittavissa joko 2 tai 3 tasoisella seulakorilla ja yhden tason pinta-ala on noin 7 m2. Varusteluvaihtoehtoja on erittäin runsaasti ja monenlaisiin sovelluksiin. Tyypillisiä valinnaisvarusteita ovat erilaiset välppärakenteet  sekä  radio-ohjausratkaisut. Moottorivalikoima perustuu Caterpillarin moottoreihin ja näissä on valittavissa erilaisia päästö- sekä teholuokkia. Turpeisen koneessa on Cat C4.4 vakiokierrosmoottori joka ei vaadi vielä toistaiseksi erillisiä järjestelmiä päästöjen hallintaan. Käytännössä kaikkiin Suomeen tilattaviin uusiin koneisiin asennetaan työvalot. Myös moottorin lämmitin asennetaan suurimpaan osaan laitteita.

Vimelco Oy on Suomessa pisimpään toiminut seulontalaitteiden edustaja ja merkki on ollut koko ajan Powerscreen, joka taas on maailman tasolla vanhin mobiiliseulojen valmistaja. Rakennusalan hyvä imu maailmalla heijastuu myös Powerscreen tehtaan venähtäneisiin toimitusaikoihin, mutta rohkeasti vain yhteyttä Vimelcon myyjiin niin vielä on koneita tulossa tämän vuoden toimituksiin.

Lisätietoja Powerscreen seuloista Mikalta 050 456 8142 tai Vesalta 050 456 8144