Telestackin kuljettimet esillä Vimelcon avoimilla ovilla Maxpon aikaan 5.-7.5.2022

image-5146

Telestack on Pohjois Irlannisssa vuodesta 1985 saakka toiminut mobiilien syöttimien sekä hihnakuljettimien valmistukseen keskittynyt laitevalmistaja. Samankaltaisia laitteita valmistaaa nykyisin monikin konepaja, mutta niiden kiinnostus on yleensä muissa tuotteissa ja kuljettimia valmistetaan muiden tuotteiden ohessa.

Telestackin keskittyminen tähän kapeaan tuoteryhmään on havaittavissa innovatiivisissa ratkaisuissa ja korkealaatuisissa komponenteissa. Alussa tuotanto keskittyi teleskooppikuljettimiin joilla pystyttiin läjittämään suuria määriä rakeisia ja jauhemaisia materiaaleja. Nopeasti näiden edut huomattiin laivojen lastauksessa sekä tyhjennyksessä, ja näin ollen satamista tuli merkittävä asiakaskunta Telestack -tuotteille.

Tuotevalikoima on kuitenkin erittäin laaja koska kapasiteetit eri sovelluksissa vaihtelevat merkittävästi. Suurimmat laitteet menevät tyypillisesti satamiin ja kaivoksille jossa tarvitaan jopa 3000 tonnia tunnissa siirtäviä kuljettimia. Pienimpiä käytetään esimerkiksi jätteen lajittelun sivuvirroille tai mullan läjittämiseen. Suomessa Telestack tuotteita on lukumääräisesti eniten kiviaineksien läjityksessä murskien ja seulojen yhteydessä.

Vimelco Oy piti Avoimet ovet -tapahtuman Maxpo Messujen aikaan Hyvinkäällä toimipisteessään ja esillä oli uusista Telestack -tuotteista esillä kaksi mallia:  TC 424X kuljetin sekä HF 523 syöttimellä varustettu kuljetin.

Telestack TC 424X on tela-alustainen noin 24 m pitkä kuljetin jonka kapasiteetti on 400 t/h vakiona ja kasakorkeus vähän yli 10m. Vimelcolla olevaan koneeseen on valittu optiona suurempi Deutz TD2.9 50 kW moottori sekä tuplaveto kuljetinhihnaan joten tämän yksilön kapasiteetti on jopa 600 t/h. Lisäksi koneeseen on valittu normaalia suurempi syöttösuppilo, vahvempi kuljetinhihna, koko kuljettimen pituiset reunakumit sekä hihnan sivuohjainrullat.

Telestack HF 523 on tela-alustainen syöttimellä varustettu kuljetin jonka kasakorkeus on niukasti alle 10 m. Koneen kapasiteetti 0n 500 t/h ja voimanlähteenä on Cat C3.6 74,5 kW Stage V moottori. Kuljetinhihnat on 1200 mm leveät joten tällä koneella on hyvä kapasiteetti myös kiviainesta kevyemmillä materiaaleilla.

Tervetuloa tutustumaan koneisiin sekä Vimelcon toimitiloihin osoitteessa Kerkkolankatu 30, Hyvinkää!

Lisätietoja Mikalta 050 4568 142 tai Siskolta 040 756 0490

Mika Lampinen 13.4.2022

Aiheeseen liittyvät julkaisut

Tilaa uutiskirjeemme

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.