Telestack HF-10 T Dual Power -tela-alustainen mobiilikuljetin

image-5497

Telestack on uranuurtaja tela-alustaisten kuljettimien valmistajana. Yhtiö perustettiin valmistamaan teleskooppikuljettimia ja viime vuosituhannen vaihteessa tela-alustaiset kuljettimet tulivat ohjelmaan. Toiminta sekä tuotevalikoima on vuosien saatossa laajentunut voimakkaasti, ja nykyään Telestack onkin osa Amerikkalaista Astec tuoteperhettä. Suomi on ollut alusta saakka vahva toimialue Telestackille ja itse asiassa ensimmäinen valmistettu tela-alustainen kuljetin löytyy Suomesta.

Telestackin tuotteita on käytössä eri teollisuuden aloilla, satamissa ja lukumääräisesti eniten maa-ainesten jalostus- sekä läjityskohteissa. Tyypillisiä käsiteltäviä materiaaleja ovat kaikki kivi- ja maa-ainekset, puunjalostuksen sivutuotteet sekä kiinteät polttoaineet.  Telestack laitteita on toimitettu erilaisille kapasiteettivaatimuksille välillä 100 – 3000 t/h.

Uusin innovaatio on Telestack HF-10 joka on tela-alustainen syöttimen ja kuljettimen yhdistelmä. Kysyntää tämän tyyppiselle laitteelle on ollut jo pitkän aikaa mutta hintataso on ollut tyypillisesti liian korkea investoinnin kannattavalle toteutukselle. Nyt uusi HF-10 malli on rakennettu hieman pienemmälle kapasiteetille eli noin 300 t/h ja kasakuljetin on 15 m pituinen joten hinta on merkittävästi alhaisempi kuin aiemmissa malleissa. Syöttimenä on aivan tavallinen hihnasyötin ja siihen on mahdollista asentaa syöttösuppilon korokkeita ja mahdollisesti myös hydraulisesti kippaava välppä, kippausta hallitaan radio-ohjaimella. Lisäksi nyt on mahdollista saada Dual Power -varustus optiona, joka tarkoittaa dieselmoottorin lisäksi asennettavaa sähkömoottoria jota voidaan käyttää vaihtoehtoisesti jos sähköä on tarjolla. Tällä saadaan huomattavaa säästöä energian kulutuksessa ja tunnetusti sähkömoottorin huoltokulut ovat aivan minimaaliset verrattuna dieselmoottoriin.

Ensimmäinen Telestack HF-10 mobiilikuljetin on jo saapunut Suomeen ja lisätietoja tästä uutuusmallista kerrotaan Vimelcosta mielellään.

Lisätietoja Mika Lampinen 050 456 8142

Aiheeseen liittyvät julkaisut

Tilaa uutiskirjeemme

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.