image-187

Vimelco WBG välppä

image-5062

WBG välppä

Vimelcon oma suunnittelema ja valmistama vahvarakenteinen, järkevän hintainen maa-ainesten ja louhosten peruslaite ylikokoisen materiaalin erottamiseen ennen murskausta. WBG välppä sopii myös moneen muuhun ja painaa vain 4 tonnia. Käyttövoimana on painovoima.

Ensimmäiset maavälpät Vimelco Oy valmisti teollisuuden tarpeisiin jäätyneen materiaalin seulontaan. Jäätyneet kokkareet tukkivat perinteiset välpät ja näin oli luotu tarve tukkeutumattomalle välpälle. Toinen haluttu ominaisuus oli säädettävä asetus eri lajikkeita varten.

Nykyinen välppämalli on pitkän tuotekehityksen tulosta ja sitä on kehitetty järjestelmällisesti erilaisia sovelluksia varten. WBG välppä onkin nykyään esimerkiksi jokaisen maarakennusliikkeen kalustoon sopiva yleiskone, jolla voidaan lajitella kaikkia maa-aineksia jopa 500mm syötekokoon saakka. Erikoistilauksesta Vimelco Oy on valmistanut samalla tekniikalla välppiä jopa 1000mm syötemateriaalia varten. Maavälppiä on käytössä myös kompostimullan esiseulonnassa, joka on todella haastava materiaali välpän puhdistuvuutta ajatellen.

WBG-maavälpän ominaisuuksiin kuuluu helppo siirrettävyys työmaalla sekä myös työmaiden välillä. Kauhakuormaajan kauha lukittuu välpän alle ja se mahdollistaa helpon siirrettävyyden. Siirrettäessä välppää työmaiden välillä siirto tapahtuu yleensä kuorma-autolla ja välpän runkorakenteen mitoitus on toteutettu siten, että välppä sopii normaalin soralavan laitojen sisään. Näin ollen kuljetuskorkeus jää yleensä alle neljään metriin.

Tällä hetkellä lähes puolet välppien tuotannosta menee vientiin, joten kuljetusteknisistä syistä johtuen välpät ovat elementtirakenteisia, eli välppä voidaan toimittaa myös kompaktissa kuljetuspakkauksessa.

WBG Välpän ominaisuudet

Yläpilari on rei’itetty kahteen riviin, joka mahdollistaa välppävälin muuttamisen. Standardit välppävälit ovat 50mm, 100mm, 150mm, 210mm & 300mm, myös muut mahdollisia.

Optioina saatavana myös kaatolippa sekä 500mm korotussokkeli, joka käy myöskin vanhoihin välppiin. Perusvälpän tangon halkaisija on 45mm, saatavilla myös 60mm ja 80mm halkaisijalla olevia välppätankoja esim. louhokselle.

 • image-4757

  Alle 50 mm välppäykseen mahdollista asentaa lisävarusteena saatava verkkosarja.

 • image-4733

  Vimelco WBG välpän yläpalkki on rei’itetty kahteen riviin, joka mahdollistaa välppävälin muuttamisen. Standardit välppävälit ovat 50mm, 100mm, 150mm, 210mm & 300mm, myös muut mahdollisia.

 • image-4963

  ”Louhosvälppä” 80 mm kangilla ja 500 mm korokepalalla.

 • image-5274

  Kysy lisää :

  Mika Lampinen 050 456 8142

  Sisko Koskinen 040 756 0490

  Kaikki yhteystiedot

Soveltuvat materiaalit

asfalttibetoni/tiilienergiapuukiviaineskuonamoreenimultarakennusjäte

Tilaa uutiskirjeemme

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.