• +358 50 456 8157
 • etunimi.sukunimi@vimelco.fi
 • Pesulaitteet

  M Sarjan pesuseulat

  M sarja perustuu Powerscreen Chieftain seuloihin jotka on varustettu pesemistä varten. Sarjan pienin malli on M1400 joka on aina kaksitasoisella seulakorilla varustettu ja siitä suuremmat M1700 sekä M2100 voidaan valita joko kaksi- tai kolmitasoisella seulakorilla. Kaikki M sarjan koneet voidaan varustaa täryvälpällä tarvittaessa. Näin ollen kolmitasoisilla seuloilla voidaan jakaa syötettävä materiaali jopa viiteen eri lajikkeeseen. Powerscreen Chieftainiin perustuvat mallit voidaan varustaa keskenään vaihdettavalla häntäkuljettimella sekä lietekaukalolla, jolloin konetta voidaan käyttää tavanomaisen kuivaseulontaan vaikka talviaikana kun peseminen ei onnistu.

  Kiinteät Pesuseulat

  Rinser sarjan kiinteät seulat voi valita joko kahdella tai kolmella verkkotasolla. Seulojen verkkotasojen koko alkaa pienimmän 8×4 mallin 2,4×1,2 m ja päättyy 206 mallin 6×1,8 m kokoon. Näihinkin voi valita erilaisia verkkoratkaisuja, mutta toki pesemisessä yleisin on polyuretaanista valmistetut verkot.

  Syöttimet

  Terex Washing Systems syöttimiä on kolmea eri kokoa ja ne voidaan varustaa joko hydrauliikka- tai sähkötoimiseksi. Kokoja on neljä välillä 9 – 25 m3. Näihin laitteisiin on saatavissa myöskin erilaisia välppäratkaisuja sekä kulumissuojauksia.

  Hiekkapesurit

  Pesuseulalta tuleva lietetty hienoaines syötetään hiekkapesuriin joka valitaan kapasiteetin, materiaalin koostumuksen sekä lopputuotteen vaatimusten mukaan. Perinteisesti hiekkapesuri on Euroopassa ollut kauhapyörätyyppinen ja suurikokoinen kierreruuvi toisessa päässä kaukaloa. Vieläkin näitä on valikoimissa ja niitä kutsutaan T-sarjaksi. Amerikan mantereella tyypillinen hiekkapesuri on ruuvipesuri jossa suurikokoinen ruuvikuljetin nostaa hiekan lietealtaasta kasalle. Nykyään lähes kaikkiin uusiin pesulaitoksiin hiekan pesuun laitetaan ainakin yksi syklonityyppinen pesuri. Hienommat lajikkeet voidaan ajaa suoraan sykloniin ja sieltä vedenerotusseulalle, karkeammat hiekat tarvitsevat apuun lisäksi perinteisen kauhapyörän. Terex Washing Systems tarjoaa useita erilaisia syklonipesureita ja varmasti kaikkiin sovelluksiin löytyy ratkaisu.

  Kuljettimet

  Kuljettimia tarvitaan aina pesulaitoksen yhteydessä ja näistä löytyy erittäin kattava valikoima erilaisia kapasiteetteja sekä pituuksia. Kaikki kuljettimet voi valita joko sähkö- tai hydrauliikkakäyttöisinä. Myös tela-alustaiset vaihtoehdot löytyvät valikoimista ja väriksi voi valita Terex Washing Systems harmaan tai Powerscreen vihreän.

  Veden käsittely

  Aquaclear on Terex Washing Systemsin uutta teknologiaa veden käsittelyyn hiekkapesurin lietteelle. Nykyään ympäristösäädökset rajoittavat pesemistä merkittävästi ja pesuveden kierrätys on tullut merkittäväksi osaksi uusia pesulaitoksia. Aquaclear suodattaa lietteestä kiintoaineen niin hyvin että samaa vettä voidaan kierrättää pesulaitteistossa tehokkaasti. Terex toimittaa myös saostussäiliöt ja saostuslisäaineen annostelijat vedenkäsittelyyn.

  Kiinteä pesuseula

  Syöttimet

  Hiekkapesurit

  Kuljettimet

  Veden käsittely