• +358 50 456 8157
 • etunimi.sukunimi@vimelco.fi
 • Bunting (Mastermag) -rosterierottimet

  Rosterierottimet

  Magneettierottimilla voidaan erotella ferromagneettiset metallit kuten rauta ja tavallinen teräs, pyörrevirtaerottimilla muun muassa alumiini ja kuparia, mutta ruostumaton teräs eli rosteri on niin seostettua kromilla ja muilla metalleilla, että se ei tehokkaisiinkaan tavallisiin magneettierottimiin tartu. Bunting (ent. Mastermag) on yhdistänyt korkealaatuisimmat neodyymimagneetit uraauurtavaan magneettirumpusuunnitteluun ja tuonut markkinoille magneettierotinkuljettimet, joiden äärimmäinen magneettinen intensiteetti herättää jopa rosterin tarttumaan.

  HSIC- ja SSSC rosterierotinkuljettimet

  Bunting Magneticsin patentoimien HSIC- ja SSSC-erotinkuljettimien neodyymimagneettirumpu yhdistettynä viimeisteltyyn kehäsuunnitteluun tuottaa niin voimakkaan magneettikentän, että erittäin heikon suskeptibiliiteetin eli alhaisen magneettisen vastaanottavuuden metallit siihen tarraavat.

  Erotinrumpu on lujan mutta ohuen polyuretaanihihnan vetorumpuna, hihnan nopeus on säädettävä. Isorumpuisempi malli SSSC (Stainless steel separation conveyor) on suunniteltu palakoolle 25-125mm  ja pienirumpuisempi malli HISC (High intensity separation conveyor) palakoolle 12-50mm. Esimerkiksi metrin leveä erotin sopii, materiaalista riippuen, noin 1000kg/h kapasiteetille.

  Tyypillisiä Bunting –rosterierottimen käyttökohteita ovat olleet metallien, kaapelien, muovien ja elektroniikkaromun kierrätyslinjastot.

  Kaikkea rosteria paraskaan magneetti ei erota. Metallin muokkaus muuttaa kiderakennetta otollisemmaksi, joten murskauksen jälkeen SSSC- ja HISC-erottimilla päästään hyvään, noin 85% erottelutehokkuuteen.

  SSSC-rosterierotin täryllä

  Bunting-Mastermag-rosterierotin ruostumattoman teräksen erotteluun