• +358 50 456 8157
 • etunimi.sukunimi@vimelco.fi
 • Bunting (Mastermag) -hihnamagneettierottimet

  Hihnamagneettierottimet

  Magneettierottimia käytetään ferromagneettisen raudan ja teräksen (sekä nikkelin ja koboltin) erottamiseen muusta materiaalista. Yksi tavallisimmista erotintyypeistä on kuljettimen päältä erotteleva, joko poikittain tai kuljettimen päätyyn pitkittäin asennettava hihnamagneettierotin.

  PCB ja PIL – Kestomagneettiin perustuva hihnamagneettierotin

  Poikittain asennettavat PCB-magneetit ja pitkittäin asennettavat PIL-magneetit ovat myydyimpiä magneettierottimiamme. Ne ovat laadukkaita, niitä on kaiken kokoisille hihnoille ja jämptille runkorakenteelle on helppo valmistaa ripustusteline.

  OCW – Sähkömagneettiin perustuva hihnamagneettierotin

  Sähkömagneettierottimia tarvitaan siellä, missä suureen materiaalivirtaan halutaan kohdistaa erittäin vahva magneettinen intensiteetti eli erotteluvoima. Sähkömagneettierottimeen sisältyy tasasuuntainmuuntaja, joka antaa virran magneettikentän muodostavalle, öljyyn upotetulle käämille erottimen sisällä.

  Riippumagneetit

  Riippumagneetteja käytetään siellä, missä eroteltavaa metallia on vähän. Niissä ei ole hihnaa, vaan metallit jäävät kiinni magneettiin. Kestomagneettinen riippumagneetti ei tarvitse sähkövirtaa lainkaan. Puhdistamisen nopeuttamiseksi riippumagneetin pohja voidaan varustaa laidasta avattavalla kumisella puhdistusliuskalla.

  Bunting 6 PCB 9 (aik. Mastermag 6 PCB 9)

  Bunting OCW