• +358 50 456 8157
 • etunimi.sukunimi@vimelco.fi
 • Bunting (Mastermag) -hihnamagneettierottimet

  Lisätiedot

  Mika Lampinen
  050 456 8142

  Lauri Rahikainen
  050 456 8143

  Sisko Salonen
  040 756 0490

  Hihnamagneettierottimet

  Magneettierottimia käytetään ferromagneettisen raudan ja teräksen (sekä nikkelin ja koboltin) erottamiseen muusta materiaalista. Yksi tavallisimmista erotintyypeistä on kuljettimen päältä erotteleva, joko poikittain tai kuljettimen päätyyn pitkittäin asennettava hihnamagneettierotin.

  PCB ja PIL – Kestomagneettiin perustuva hihnamagneettierotin

  Poikittain asennettavat PCB-magneetit ja pitkittäin asennettavat PIL-magneetit ovat myydyimpiä magneettierottimiamme. Ne ovat erittäin toimintavarmoja ja niitä on kaiken kokoisille hihnoille.  Jämptissä kehyksessä on valmiina silmäpultit ripustusta helpottamaan.

  OCW ja ElectroMax – Sähkömagneettiin perustuva hihnamagneettierotin

  Sähkömagneettierottimia tarvitaan siellä, missä suureen materiaalivirtaan halutaan kohdistaa erittäin vahva magneettinen intensiteetti eli erotteluvoima. OCW-sähkömagneettierottimeen sisältyy tasasuuntainmuuntaja, joka antaa virran magneettikentän muodostavalle, öljyyn upotetulle käämille erottimen sisällä.

  ElectroMax-hihnamagneettierottimet ovat ilmajäähdytteisiä sähkömagneetteja, joissa öljyttömyys mahdollistetaa kompaktimman koon.

  Riippumagneetit

  Riippumagneetteja käytetään siellä, missä eroteltavaa metallia on vähän. Niissä ei ole hihnaa, vaan metallit jäävät kiinni magneettiin. Kestomagneettinen riippumagneetti ei tarvitse sähkövirtaa lainkaan. Puhdistamisen nopeuttamiseksi riippumagneetin pohja voidaan varustaa joko kumisella puhdistusliuskalla tai rosterisella, sivuun vedettävällä puhdistuslevyllä.

  Bunting 6 PCB 9 (aik. Mastermag 6 PCB 9)

  Bunting OCW