Terminator – kaiken jätteen murskain -nopeaan toimitukseen!

Terminator-jätemurskaimen kita

Vimelcon varastossa nyt uusi Komptechin koukkulava-alustainen jätemurskain, Terminator 3400S.  Terminatorissa on kaikki parhaan esimurskaimen ominaisuudet: Hydraulinen voimansiirto, jolloin vääntö kasvaa telan nopeuden hidastuessa, automaattinen peruutus, säädettävä pyörimisnopeus, hydraulisesti säädettävä murskausväli ja nopeasti vaihdettavat murskainhampaat.

Kaiken jätteen luotettava murskain

Terminatorissa on kompaktista rakenteesta huolimatta suuri, taittuvilla laidoilla varustettu kita sekä kolmimetrinen, halkaisijaltaan yli metrin murskaintela, joten päästään suureen murskauskapasiteettiin. Se soveltuu erinomaiseksi esimurskaimeksi kaikenlaisille jätteelle: rakennusjätteelle, kotitalousjätteelle ja jätepuulle sekä lukemattomille erityisjakeille, kuten kipsilevylle, renkaille ja biojätteille.

Paras ominaisuus valkenee käyttäjälle kuitenkin ajan kanssa: toimintavarmuus ja huoltotöiden helppous. Pysäytettynä murskaintelan vastaseinän voi avata kokonaan, jolloin mahdollinen murskautumaton kappale putoaa maahan. Myös hampaat voidaan näin vaihtaa maasta käsin.

Terminator  on kehitetty alunperin jo 1990-luvun lopulla Komptechin kotiseudulta, Steiermarkin osavaltion keskuskaupunkia Grazia ympäröivien vuorten juurelta. Sieltä on kotoisin toinenkin suuruus, kehonrakentaja ja näyttelijä Arnold Schwarzenegger. Hänen vuoden 1991 suurmenestyselokuvan insipiroimana murskain sai (kun Orion Picturesilta oli ensin saatu lupa) nimen Terminator. Nyt niitä on valmistettu jo yli 900 ja murskainta on kokoajan paranneltu entisestään.

Kuva3-300x200

Heti toimitettavissa oleva malli 3400S Hook on kuvan kaltainen, mutta koukkulava-alustalla siirreltävä.

Terminatorissa on kompaktista rakenteesta huolimatta suuri, taittuvilla laidoilla varustettu syötin sekä kolmimetrinen, halkaisijaltaan yli metrin murskaintela, joten päästään suureen murskauskapasiteettiin.

Säädettävän murskausvälin lisäksi Terminatoriin on erilaisia murskainyksikköjä halutun murskauskarkeuden mukaan.

Terminator xtron ja e-mobile

Uusi Terminator-malli on sähkökäyttöinen mutta koukkulava-, traileri tai tela-alustalla ketterästi liikkuva e-mobile. Konetilassa on huoltovapaa sähkömoottori diesel-moottorin sijaan ja myös sähköohjauskaappi on sovitettu murskaimen runkoon. Tela-alustaisessa mallissa on siirtämistä varten akut.

Crambo e-mobile -sähkökäyttöinen puumurskain
Terminatorin sisarmurskain Crambo Hook e-mobile -versiona
Terminator xtron - jäte- ja puumurskain
Niin jätteille kuin luonnonpuulle hyvin soveltuva Terminator xtron Trailer-alustalla, myös tela-alusta on valittavissa.

Toinen uusi Terminator-malli xtron soveltuu kaikenlaisten jätteiden murskaamisen lisäksi myös luonnonpuulle.  Sen V-murskainyksikön hampaat ovat korkeammat ja aggressiivisemmat kuin perinteisen Terminatorin, joten se kahmii tehokkaasti myös risuja, metsätähdettä ja muuta luonnonpuuta. Telan alle voidaan lisätä myös arinat palakokoa tasaamaan.

Kehitystyö hydraulisessa voimansiirtojärjestelmässä tuo 40% lisää vääntövoimaa samalla moottoriteholla, joten suuremmasta vastavoimasta huolimatta murskaus on tehokasta.

Kiinteä Terminator

Hyvien ominaisuuksiensa takia Terminator on suosittu myös kiinteänä jätelaitosmurskaimena. Vaihtoehtona on sähköhydraulisen järjestelmän lisäksi suoravoimansiirtoon perustuva Direct-malli, jossa peruutusominaisuus on säilytetty erityisen peruutusvaihteen avulla.

Terminator Direct SL - kiinteä jätemurskain
Terminator Direct SL

Aivan uusi vaihtoehto kiinteäksi Terminatoriksi on Direct SL -malli. Sen voimansiirto perustuu telan molemmin puolin oleviin reluktanssimoottoreihin. Tällaisen moottorin nerokkuus on sähköohjausjärjestelmässä, joten itse moottori ylikuormakytkimineen on kompakti ja pölyiseenkin tilaan soveltuva. Järjestelmä tarjoaa murskaimelle portaattoman nopeussäädön ja lisäksi nopeus reagoi kuormaan, joten saavutetaan hyvä kapasiteetti myös vaikeasti murskautuville materiaaleille.

LR 16.4.2023 | Lisätietoja Laurilta 050 4568 143 tai Siskolta 040 756 0490

Aiheeseen liittyvät julkaisut

Tilaa uutiskirjeemme

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.