Ratkaisut kompostin seulontaan

image-5404

Vimelcon seulatarjonnassa on erilaisia vaihtoehtoja kompostimullan seulontaan. Mikä niistä on paras, riippuu seulonnan tavoitteista ja muista seulontatarpeista.

Komptech-rumpuseulat

Komptechin rumpuseuloista löytyy mallia eri kokoisiin tarpeisiin, lippulaivamalleina toimivat diesel-hydraulinen NEMUS ja diesel-sähköinen CRIBUS-sarja. Nemuksessa on ketju- ja kitkakäytön edut yhdistävä DrumGrip-voimansiirto, jossa rumpua pyörittävät ketjun molemmin puolin kulkevat kumitassut. Cribuksessa rumpua pyörittävät sähkömoottoroidut kannatinpyörät ja rummun mahdollinen liukuminen estetään puristavalla yläpyörällä, joka aktivoituu vain tarvittaessa. Cribus 5000 on 50 neliön seulonta-alallaan maailman suurin normaalilla ajoneuvoleveydellä kulkeva mobiiliseula. Molemmissa seulamalleissa on monia käyttöä ja huollettavuutta optimoivia ominaisuuksia.

Komptech Nemus 2700 -rumpuseula

Rumpuseula on toimintavarma tapa kompostin seulontaan, rumpuharja pitää seulareiät auki vaikka materiaali olisi hieman kosteaa. Tyypillinen silmäkoko on 20mm, pienempiäkin silmäkokoja käytetään mutta kapasiteetti laskee selvästi 10mm silmäkokoon mennessä.
Rumpuseula soveltuu miltei mille tahansa seulottavalle materiaalille. Komptechin seuloissa rumpu on nopea vaihtaa, esim. 80mm silmäkoon rummulla voidaan seuloa roskista puhtaaksi esimurskattua biojätettä.

Komptech Multistar -tähtiseulat

Tähtiseula on eräänlainen kiekkoseula, jonka kiekot ovat kumisia tähtiä, jotka menevät seuraavan akselin tähtien kanssa lomittain. Multistar-tähtiseuloissa on jokaisen tähden yhdessä sakarassa patentoitu, karbidivahvistettu CleanStar-puhdistussakara, joka pitää seulatähtien välit puhtaana ja samalla hidastaa itse tähden kulumista merkittävästi.

Komptech Multistar L3 -tähtiseula

Multistar-tähtiseula on kaikista tarkin seulatyyppi eli se ei päästä ylipitkiä tikkuja läpi, joten seulottu multa on erittäin laadukasta. Seulonta on tehokasta 10mm karkeuteen asti, jos materiaalin kosteus on alle 60%. Lisäksi tähtiakselien pyörimisnopeutta voi taajuusmuuttajilla säätää, se vaikuttaa materiaalin liikeradan kautta seulontakarkeuteen, esimerkiksi tyypillisellä hienotasolla seulontakarkeus on säädettävissä välillä 10…25mm. Tähtiseulataso on kompakti ja tyypillinen mobiili-Multistar onkin varustettu kahdella seulatasolla. Karkea tähtiseula postaa isot kappaleet ja roskia ja samalla tehostaa hienon tähtiseulan toimintaa.
Tähtiseula on selektiivisyytensä takia erinomainen myös puumurskeen seulontaan, mutta soveltuu huonosti esim. karkean sekajätteen seulontaan ja kiviainekselle.

Powerscreen Warrior -täryseula

Warriorin kaksitasoinen seulakori tarjoaa markkinoiden kovimmat G-voimat, isot mallit myös pisimmän iskun, joten myös nämä täryseulat sopivat hyvin kompostin seulontaan. Useissa malleissa seulatasoiksi on valittavissa erityisseuloja, kuten kaksoisisku- eli flip-flop-seula.

Powerscreen Warrior 1200 -täryseula

Seulaverkkojen vaihtaminen eri kokoihin on nopeaa ja edullista. Täryseulatasossa ei ole sellaista puhdistusjärjestelmää, kuten seularummun harja tai Multistar-tähtiseulan puhdistussormet, joten hienoseulonnassa kostealla materiaalilla se on näitä hieman tukkoisempi. Toisaalta se on paras tekniikka kiviainesten seulontaan.

LR 16.4.2020 | Lisätietoja Laurilta 050 4568 143 tai Siskolta 040 756 0490

Aiheeseen liittyvät julkaisut

Tilaa uutiskirjeemme

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.