Onnenvuoren sora Oy on Lammilla toimiva yhtiö joka on erikoistunut lajiteltujen luonnon kiviaineksien toimituksiin. Sopivan raaka-aineen löytäminen näitä jalosteita varten on käynyt vuosi vuodelta työläämmäksi, ja myös raaka-aineen laatu sekä määrät asettavat haasteita tuotteiden jalostajalle.

Tätä taustaa vasten Onnenvuoren Sora päätyi hankkimaan uuden seulontalaitteen.

Powerscreen Warrior 2100 on erittäin järeä kone ja esimerkiksi paino on 37 tonnia, mikä on 30-40% enemmän kuin muissa saman kokoluokan koneissa. Rakenteiden järeys on silminnähtävää ja tarpeeseen se tuleekin koska seulan isku on jopa 16 mm kun muissa suorasyöttöseuloissa ollaan välillä 8 – 12 mm. Iskun pituuden lisäksi oleellinen seikka on seulan iskun tuottama kiihtyvyys joka on Warrior 2100:ssa 6 g:n suuruinen. Isku tuotetaan  kolmiakselisella koneikolla jossa sekä iskun suuntaa että pituutta voidaan säätää helposti tarpeen mukaan.  Voimakas isku hyödyttää erityisesti verkkoa tukkivien materiaalien seulonnassa ja myös erittäin suurilla seula-aukoilla jolloin kivillä on taipumus jäädä seulaverkon reikiin kiinni.

Warrior 2100 on mahdollista varustaa lähes kaikilla markkinoilla olevilla verkoilla tai muilla ratkaisuilla. Esimerkkinä puikkotasot, reikälevyt tai näiden yhdistelmät, kumiverkot, tavalliset kudotut lankaverkot ja jopa pianolankaverkot. Verkkojen vaihto on koneeseen helppoa koska ylätasolla on neljä samankokoista verkkoa ja näin ollen niiden paino jää kohtuulliseksi. Myös alatason verkkojen vaihto käy helposti koska seulakori voidaan nostaa lähes metrin ylemmäksi työasennosta, ja seulan alapuolelle tulee hyvä työtaso.

Nykyaikana myös koneiden energiatehokkuus on merkittävä asia niin valmistajalle kuin loppukäyttäjällekin. Warrior 2100 suunniteltiin alusta alkaen polttainetaloudelliseksi. Voimanlähteenä siinä on Caterpillar C4.4 Tier 4i / Eu Stage IIIB päästötason moottori  jonka työkierrosluku on 1800 ja jatkona perinteinen Powerscreen hydrauliikka joka on todettu luotettavaksi sekä energiataloudelliseksi jo aiemmissakin malleissa.

Jutun julkaisuaikaan Vimelcolla on uusi vastaava seula varastossa Hyvinkäällä. Toivotamme kaikki tehokkaasta suorasyöttöseulasta kiinnostuneet tervetulleeksi tutustumaan uuteen Powerscreen 2100 seulaan!