Jätehuolto H.Koskinen Oy on toiminut jätehuollon parissa vuodesta 1999 lähtien. Asiakaskunta koostuu kotitalouksista, yrityksistä ja julkisesta sektorista. Toiminta on keskittynyt pääsääntöisesti Varsinais-Suomen alueelle, kuten: Salo, Kemiönsaari, Sauvo, Paimio, Kaarina, Littoinen, sekä osa Turkua ja Lietoa.

Yrityksen palveluihin kuuluvat mm. erilaiset jätehuollon kuljetuspalvelut ja tyhjennykset sekä keräysastioiden toimitukset ja vuokraukset. Esim. jäteastiat ja muovinkeräysastiat, vaihtolavat, likakaivojen tyhjennykset ja metalliromunkeräys.

Perniössä sijaitsee rakennusjätteen vastaanottoasema, jossa on käsin esikäsitelty rakennusjätettä jo useamman vuoden ajan. Vastaanottoasema sijaitsee parin kilometrin päässä Perniön keskustasta Kemiönsaaren suuntaan.

Vastaanottoaseman toiminnan tehostus tuli kuitenkin ajankohtaiseksi ja tämän vuoksi vastaanottoasemalle asennettiin uusi käsilajitteluasema syksyllä 2019. Laitteiston toimittivat yhteistyössä Several Oy ja Vimelco Oy. Ainutlaatuisen projektista teki se, että yritykset normaalisti kilpailevat samoista projekteista.

Pyörää ei kannattanut tälläkään kertaa keksiä uudelleen, vaan molemmat toimittajat toimivat omalla osaamisalueellaan. Tämän vuoksi Vimelco toimitti hyväksi todetun Komptech 18/45 kiinteän rumpuseulan, kolme kappaletta Easikit -kuljettimia ja voiman lähteeksi JCB:n generaattorin. Several Oy toimitti käsinlajitteluaseman, joita saa heidän kauttaan valmiina konseptina. Esilajittelu tehdään kaivinkoneen kouralla, ylisuuret poistetaan lattialla.  Tämän jälkeen materiaali syötetään kouralla syöttökuljettimelle, joka syöttää nostokuljetinta, josta materiaali siirtyy rumpuseulalle. Rumpuseulalla erotellaan materiaalista pois alite 0 – 50 mm, ylite johdetaan välikuljettimen avulla käsinlajitteluasemalle, jossa on ensiksi tuulierotus (kevyelle materiaalille) ja tämän jälkeen materiaali siirtyy käsilajitteluun. Käsilajittelussa lajitellaan halutut materiaalit omiin kontteihinsa ja loput menevät magneettierottimen kautta ulos laitteistosta.  Testiajo suoritettiin 14.10.2019 ilmankosteuden ollessa hyvinkin 100 %, vettä satoi kaatamalla. Tästäkin huolimatta testit sujuivat mainiosti ja laitteisto on näin valmiina ensi keväänä alkaviin koitoksiin. Kiitän tässä yhteydessä H.Koskinen Oy veljeksiä Hemmoa ja Heikkiä  ja Severalin Tero Tirkkosta erinomaisesta yhteistyöstä.

Vesa Liimatta, tuotepäällikkö, Vimelco Oy, 050 456 8144