Andritz ADuro -murskaimet kaikkeen murskaukseen kierrätysalalla

image-4027

Vimelcon tuore edustus ovat itävaltalaisen Andritzin ADuro-murskaimet, jotka enemmän kuin täyttävät murskaintarjonnassamme olleen aukon, joka syntyi Komptechin lopetettua Rasor-jälkimurskaimen valmistamisen. ADuro-murskainten taustalla ovat saksalaisen MeWa Recycling Maschinen und Anlagenbau GmbH:n sekä ruotsalaisen Franssons Recyling Machines AB:n korkealaatuiset murskaimet, joiden valmistuksen Andritz osti 2013 ja 2017.

ADuro U ja ADuro P

Nämä murskaimet tunnettiin aiemmin Franssonsin erinomaisina reffi- ja puumurskaimina FRP ja FRX. Ne soveltuvat täydellisesti myös puhtaille muoveille, kankaille, pulpperirejektille ym. Hyvin suuretkin kappaleet voidaan murskata suoraan polttolaitoskokoon.

ADuroP jälki- ja esimurskain

Murskaimen valttina on CoverCross-teräjärjestelmä, jossa telan terät murskaavat myös vastaterän etukärjen kohdalta. Tela murskaa siis koko pituudeltaan, joten jälkimurskaimeksi hitaalla pyörimisnopeudella päästään hyvään kapasiteettiin eikä materiaali jää pyörimään vastaterän päälle. Muovin murskauksessa tässä suuri hyöty on, että materiaali ei lämpene. Suuren heiluripainimen liike voidaan optimoida materiaalille, se myös keventää puristusta heti, jos telan kuorma nousee liikaa. Seulakori avautuu hydraulisesti.

ADuro U -mallia on viittä eri kokoa, metrin telapituudesta kolmimetriseen, sillä voidaan murskata 20mm palakokoon asti. ADuro P -malli on erityisen järeä ja sen terät ovat korkeammat, joten ”ahnaampana” se sopii hyvin sekalaiselle materiaalille ja suurille volyymeille. Sitä voidaan käyttää myös esimurskaimena.
Muun muassa puun ja pahvin erityishienoon murskaukseen jopa 3mm palakokoon ADuro U -murskaimen jatkeeksi voidaan asentaa kompakti ADuro F -jauhinmylly.

ADuro H, vasaramurskain reffille

Aduro H-vasaramurskain reffille

Franssonsin edullisempi reffimurskain on nopeakäyntinen, heilurivasaroihin perustuva ADuro H -murskain, joka on suunniteltu erityisesti sekalaisen energiajätteen jälkimurskaimeksi. Heiluriterien ansiosta se ei ole herkkä pienille epäpuhtauksille. Vaakasyöttöisen murskaimen syöttö tapahtuu tärykuljettimella ja materiaalin roottorille työntävällä syöttörummulla.

ADuro G -granulaattori

ADuro G-2000 -granulaattori

Aiemmin MeWa UG -nimellä tunnettu granulaattori on niin tanakkaa tekoa, että vuosikymmeniä vanhatkin koneet arvostetaan korkealle käytettyjen koneiden markkinoilla. 23–28 tonnia painavan myllyn 1000–2000mm pitkä roottori on umpiterästä. Runkorakenne on niin massiivinen, ettei konetta tarvitse pultata lattiaan. Terät ovat leveät ja viistot, ne sopivat erityisesti renkaiden, SERin, kaapelien ja muun pienmetallin hienomurskaukseen mutta myös sekalaisemmalle materiaalille.

ADuro QZ -poikittaisvirtamurskain

ADuro QZ-2500 -ketjumurskain

Poikittaisvirtamurskain on ketjumurskain, jota ei ole tarkoitettu tienpientareiden ruohonleikkuriksi. QZ-murskaimen kammion pohjalla pyörii kahdesta järeästä kettingistä koostuva kiihdytysroottori suurella nopeudella. Se sinkoaa ylhäältä syötettävän materiaalin voimakkaaseen liikkeeseen ja murskaantuminen kappaleiden törmäillessä kammion seiniin ja toisiinsa. Kuluvia murskausteriä ei siis ole ja umpinainen murskaustila mahdollistaa myös suojakaasun käytön. Murskausta voidaan säätää niin roottorin nopeutta kuin purkuluukun avautumissykliä säätämällä.

QZ-murskain sopii erityisesti elektroniikkaromulle ja komposiittimateriaaleille, koska autogeeninen murskaustapa saa eri materiaalit irtoamaan toisistaan. Malli Bio-QZ on suunniteltu biokaasulaitoksia varten. Siinä murskausperiaate on sama mutta kiihdytinroottorin ja kammion muotoilu suunniteltu erityisesti ruokajätteelle, muulle biojätteelle, rehujätteelle, lannalle ym. Niinpä orgaaninen jäte saadaan myllytettyä mädätykseen optimaaliseksi massaksi.

ADuro M -hienomurskain

ADuro M -hienomurskain

Aiemmin MeWa USM nimellä tunnettu hyvin hienon palakoon murskain. Roottorissa on monta koko telan levyistä terää, joilla esimerkiksi pieneen kokoon murskattu rengas, muovi tai kaapeli voidaan hienontaa alle 4mm palakokoon.

ADuro S -jälkimurskain

ADuro S -jälkimurskain, teränvaihtoa

ADuro-murskainten uusin malli, jonka 3200mm pitkä roottori ja massiivinen heiluripainin tarjoavat varmasti riittävän kapasiteetin isoonkin jätteenkäsittelylaitokseen, energiankulutuksen pysyessä silti matalana. Roottoreita on kolmea eri mallia käyttötarpeen mukaan, mutta terät ovat kaikissa leveät ja leikkaavat. Kyseessä on siis selkeä jälkimurskain, mutta erittäin kestävä sellainen, minkä takaa järeä runkorakenne, kuorman ja pyörintänopeuden seuranta ja sen muutoksiin erittäin nopeasti reagoiva voimanohjaus, voimansiirron sintterikytkimet sekä nopeasti vaihdettavat terät kuten niiden istukatkin.
Roottoriin on saatavilla sisäinen vesijäähdytys.

Lisätietoja: Lauri Rahikainen, 050 4568143

Aiheeseen liittyvät julkaisut

Tilaa uutiskirjeemme

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.