Jätteiden siirreltävään lajitteluprosessiin Vimelcolla on mobiilimurskainten, -seulojen ja -pyörrevirtaerotinten lisäksi tarjota myös erinomainen siirreltävä tuuliseula, CityEquipin AirMaster Neo, joka on oivallinen lajittelija myös kivien poistoon puumurskeesta tai päinvastoin, kiviainesten puhdistamiseen orgaanisesta materiaalista.

Kierrätyksessä jätemateriaalien monenkirjavuus tunnetusti aiheuttaa haasteita, mutta AirMaster Neo -rumputuuliseula ei ole mikään uusi, epämääräinen kokeilu tällä kentällä. Se käyttää moneen kertaan parhaaksi todettua kiihdytyskuljettimeen, voimakkaaseen puhaltimeen ja pyörivään, järeään jakorumpuun perustuvaa tekniikkaa. Mutta uutta Neossa edelliseen AirMaster-malliin verratuna on käyttäjäystävällisempi suunnittelu: Perusmallin koneeseen lisävarusteet voidaan lisätä moduuleina, joten erilaisiin käyttötarpeisiin sopiva kone voidaan toteuttaa edullisesti. Syöttökorkeus on matalampi (2,32m), säätöjen tekeminen ja niiden tallentaminen helpompaa ja purkukuljettimet ovat valmiiksi paikallaan.

AirMaster Neo -tuuliseula ja AirLift-leijujakeenerotin

CityEquip AirMaster Neo, jossa lisävarusteluna mm. AirLift-imu sekä syöttökohdassa lautaslevittimet materiaalin tasaisempaan syöttöön kiihdytyskuljettimelle.

AirMasterin säädettävyys on hyvä, sillä voidaan erotella betoni, tiilet ja muu painava puusta ja muusta orgaanisesta tai sitten esimerkiksi kevyt muovi- ja paperiroska puuaineksista. Uuden lisävarusteen, AirLift-imupuhaltimen avulla nämä erotteluvaiheet voidaan tehdä myös samalla kertaa.  AirMasteria on menestyksekkäästi käytetty myös mm. kuonan ja romurejektien käsittelyssä.

Hyvä erottelutulos edellyttää hienoaineksen seulomista pois ennen tuuliseulontaa. AirMaster Neon 1500mm tehollinen erotteluleveys riittää hyvin isonkin seulakoneen perään. Noin 6,5 tonnia painava kone on koukkulava-alustalla ketterästi siirreltävissä ja sen käyttöönotto on nopeaa.

CityEquip AirMaster Neo on esillä Vimelcon Avoimilla ovilla MAXPOn yhteydessä ja sen jälkeen vuokrattavissa testeihin.

Lisätietoja: Lauri Rahikainen 050 456 8143; Sisko Salonen 040 756 0490

  LR 21.8.2019